top of page
INTERCULTURAL READINESS CHECK

APJournalistiek wil de interculturele reflex van hun studenten aanscherpen. In het kader daarvan maakte ik volgende drie producten!

1. PAARS-krant

In 2021 werkte ik mee aan de PAARS-krant. Een intitiatief dat jongeren, leerkrachten en ouders sensibiliseert over de LGBTQIA+-gemeenschap. Voor dit project ging ik op zoek naar hoe het eraan toe gaat in andere landen qua verdraagzaamheid naar de gemeenschap toe, interviewde ik presentator Gilles Van Bouwel, actrice Ayla Satijn, Mister Gay Belgium Joren Houtevels en acteur Johan Kalifa Bals over hun ervaringen met/binnen de gemeenschap.

Schermafbeelding 2022-06-13 om 16.08.35.png
Schermafbeelding 2022-06-13 om 16.09.38.png
Schermafbeelding 2022-06-13 om 16.10.17.png
Schermafbeelding 2022-06-13 om 16.09.10.png
2. Ina legt aan Oekraïense, gevluchte gezinnen uit hoe ons schoolsysteem in Vlaanderen werkt

Toen de vluchtelingenstroom richting Vlaanderen oprukte, stak ik samen met Ouderkoepel KOOGO de handen uit de mouwen om een zo'n duidelijke en behapbare video mogelijk te maken voor Oekraïense ouders, die hun kind graag bij ons in het onderwijs willen inschrijven. Hiervoor schakelden we tolk Ina in. Ik zorgde voor video, audio en montage.

3. Lang Leve Lezen!

Voor het project 'Lang Leve Lezen!', op poten gezet door Ouderkoepel KOOGO, bezocht ik Buurtwerk 't Lampeke. Zij vangen kansarme kinderen naschools en tijdens vakanties op en zetten daarbij sterk in op (voor)lezen. Zowel in de moedertaal, die vaak Arabisch was bij 't Lampeke, als in het Nederlands.

bottom of page